Wat zou ik zeggen tegen mijn 20-jarige zelf?

Jong ondernemen

Een aantal weken terug zat ik in een masterclass en daarin werd de vraag gesteld wat ik zou zeggen tegen de jongere versie van mezelf?

Nou die vraag heeft me even aan het denken gezet kan ik je vertellen…

Ik probeerde me nog even in te beelden waar ik stond toen ik 20 was en wat ik toen aan het doen was. Ik realiseer me goed dat mijn jonge leven er niet heel doorsnee uitzag. Al jong was ik begonnen met werken en ondernemen.

Business opbouwen

Op m’n 20e was ik niet van de feestjes en was ik vooral bezig met m’n business opbouwen, had ik een internationale karate carrière en deed ik een hbo-deeltijd studie. Ik had ook oprecht geen idee waar ik de tijd vandaan moest halen om überhaupt naar feestje te gaan…..

Ik was gewoon met hele andere dingen bezig en had een andere missie in m’n leven. Overigens heb ik daar tot op de dag van vandaag echt nooit spijt van gehad. Ik heb niet het gevoel dat ik iets gemist heb en die feestjes heb ik later wel weer ingehaald (misschien waren deze feestjes nog wel leuker dan vroeger).

Work hard, play hard!

Als ik nu mezelf zou tegenkomen op die leeftijd dan zijn er zeker dingen die ik tegen mezelf zou willen zeggen en die echt een verschil voor mij hadden kunnen maken.

Neem de dingen niet altijd te serieus! Geniet ook een beetje van het leven en de weg die je aflegt.

Vier je eigen mijlpalen en bouw je eigen feestje. Verwacht niet dat een ander de slingers voor je ophangt.

Work hard, play hard!

Als je vindt dat je iets verdient dan moet je erom vragen. Ga niet zitten wachten totdat het je overkomt want de kans is groot dat je blijft wachten…

Blijf niet zitten met de verkeerde mensen om je heen. Neem afscheid en trek snel de angel eruit. Het is net als rottend fruit en een rottende appel laat je ook niet op de schaal liggen.

Enjoy every single day

En de belangrijkste les die ik van m’n broer geleerd heb is dat je echt van iedere dag moet genieten, want het leven kan zo maar voorbij zijn. Koester de mooie momenten, maak tijd voor de mensen van wie je houdt, probeer het positieve in alles te zien en leef je eigen leven!

Wat zou jij zeggen als je nu je 20-jarige zelf tegen zou komen?

Veel liefs, Hendrika

Share this post

Kickass

Nu beschikbaar!

Wil jij het maximale uit jezelf en uit je carrière halen? Bestel dan nu direct jouw exemplaar van Kick-Ass (Het ultieme handboek voor ambitieuze vrouwen) via de onderstaande link of bij onder andere Bruna, Bookspot, Scheltema of De Vries van Stockum!