Diversity Day 2022

Vandaag is het Diversity Day: een dag waarop we extra aandacht vragen voor het belang en de kracht van diversiteit & inclusie (D&I) en het omarmen en benutten van ieders unieke talenten. Want diversiteit binnen teams zorgt voor andere perspectieven, verrijking van kennis en draagt bij aan de groei van het bedrijf.

Slim logisch en eerlijk

Als je alleen kijkt naar gender, dan is slechts 21 procent van de medewerkers in technische functies (in de Nederlandse digitale sector) vrouw. Dit aandeel moet omhoog! De Taskforce Diversiteit & Inclusie, initiatief van het ministerie van EZK en NLdigital, richt zich op de diversiteit en inclusie binnen de Nederlandse digitale sector. Als bedrijf inzetten op diversiteit en inclusie binnen de digitale sector is slim, logisch en eerlijk. Bovendien is de instroom van divers arbeidspotentieel hard nodig om de tekorten op de ICT-arbeidsmarkt te verkleinen.

Rolmodellen

Op Diversity Day laten we met de Taskforce de kracht en het potentieel zien van diversiteit en inclusie binnen de digitale sector. Dit doen we samen met een selectie rolmodellen. Zij vertellen wat ze zelf en binnen hun organisatie doen om diversiteit en inclusie te bevorderen.

“Ik heb me altijd op m’n plek gevoeld in de IT”

Share this post

Kickass

Nu beschikbaar!

Wil jij het maximale uit jezelf en uit je carrière halen? Bestel dan nu direct jouw exemplaar van Kick-Ass (Het ultieme handboek voor ambitieuze vrouwen) via de onderstaande link of bij onder andere Bruna, Bookspot, Scheltema of De Vries van Stockum!