Meer vrouwen in de IT!

Veel bedrijven willen meer vrouwen in de IT

Om me heen zie ik steeds meer ontwikkelingen en initiatieven vanuit bedrijven komen om meer vrouwen de IT in te krijgen. Al deze initiatieven zijn echt top, maar hoe geef je als bedrijf nou in de praktijk vorm aan deze ambitie? Dat kan best nog wel een behoorlijke uitdaging zijn.

Een van de grootste uitdagingen is vaak de cultuur binnen organisaties. Hoe zorg je ervoor dat vrouwen zich op hun plek voelen binnen de organisatie? Welke normen en waarden kenmerken een team? Is er een open en transparante communicatie?

Dit zijn allemaal aspecten om serieus over na te denken om te zorgen dat vrouwen die in een team/organisatie binnenkomen ook daadwerkelijk willen blijven. Je thuis voelen in een team is essentieel om het maximale in jezelf naar boven te halen en om goede resultaten te kunnen neerzetten.

Balans is key

Balans in teams is key om high-performing teams te kunnen neerzetten. Maar vrouwen aannemen om je diversity quota te halen volstaat zeker niet.

Mijn advies naar organisaties is om minimaal met de volgende onderwerpen aan de slag te gaan om de vrouwen te enablen succesvol te zijn en jouw team naar high-performance te boosten.

  • Zorg voor de juiste cultuur, met solide normen en waarden, een open communicatie, een constructieve mindset en waarin verandering als kans gezien wordt.
  • Maak gebruik van rolmodellen binnen of buiten de organisatie.
  • Geef iedere nieuwe medewerker een buddy die daadwerkelijk accountable is.
  • Zorg voor de juiste begeleiding, coaching en/of mentoring (intern of extern)
  • Enable je nieuwe medewerkers met mogelijkheden om hun kennis uit te breiden. Niet alleen functie gerelateerd, maar ook voor persoonlijke competenties.
  • Empower vrouwen in je team zodat ze voorbereid zijn en voor zichzelf op kunnen komen. Zeker als ze tegen uitdagende situaties aan lopen!

Ben jij klaar om serieus aan de slag te gaan en de vrouwen in jouw team/organisatie te empoweren om het maximale uit zichzelf te halen? Dan denk ik graag met jou mee!

Let’s start building succes together!

Share this post

Kickass

Nu beschikbaar!

Wil jij het maximale uit jezelf en uit je carrière halen? Bestel dan nu direct jouw exemplaar van Kick-Ass (Het ultieme handboek voor ambitieuze vrouwen) via de onderstaande link of bij onder andere Bruna, Bookspot, Scheltema of De Vries van Stockum!